PK-Fretit

Ruokinta

Fretti on näätäeläimiin kuuluva petoeläin ja se syö melkeinpä pelkästään lihaa. Freteille on olemassa omaa kuivamuonaa, jota saa joistakin eläinkaupoista tai tilaamalla netin kautta. Hyviä ruokamerkkejä ovat esim. Totally Ferret ja kissoille tarkoitettu Hill's Kitten Chicken. Koska fretti on lihansyöjä, sen täytyy saada ravinnostaan riittävästi eläinproteiinia ja rasvaa. Kuivaruokaa ostaessa kannattaa katsoa, että sisällöstä ensimmäisinä mainitut ainesosat olisivat eläinperäisiä, eikä esimerkiksi maissia tai viljaa. Nykyään kuitenkin moni suosii raakaruokintaa ja kokemusten perusteella se edesauttaa terveenä pysymistä ja näin mahdollisesti pidentää fretin elinikää.

Fretti syö useamman kerran päivässä, joten sillä tulisi olla aina tarjolla ruokaa ja raikasta vettä. Raakaruokinnassa ruoka annetaan yleensä aamulla ja illalla. Fretille ei saa antaa suolaa, sokeria, eikä maitotuotteita. Alkoholi ja suklaa ovat niille myrkkyä!

BARFfaus, eli raakaruokinta

(BARF=Biologically appropriate raw food)

Kanankaula maistuu

Raakaruokinnasta kannattaa hankkia paljon tietoa ennen sen aloittamista. Päivittäisen ruoan pitää sisältää fretin terveyden ja tasapainoisen elämän kannalta tärkeitä ravintoaineita. Tietoa saa useiden kasvattajien kotisivuilta (suomenkielistä) sekä monipuolista tietoa löytyy mm. NaturalFerrets sivuilta (englanninkielistä). Lisäksi Facebookista löytyy raakaruokintaan painottuneita keskusteluryhmiä, joista voi kysyä neuvoja.

Freteille sopivaa lihaa on pääasiassa siipikarja ja pienet jyrsijät ja jäniseläimet. Possun liha EI ole hyvä freteille ja nautaa/hevosta tms. tulisi antaa harvoin.

 

Ruokavalion tulisi sisältää:

Raakaruokintaan soveltuu:

MUSH Murren murkina