Kasvattajat

Yhdistyksemme suosittelee seuraavia vastuuntuntoisia kasvattajia, jotka ovat myös Suomen Frettiliitto ry:n (www.frettiliitto.fi) hyväksymät. Kasvattajiin kannattaa olla yhteydessä hyvissä ajoin jo ennen pentujen syntymää, sillä kysyntää pennuille saattaa olla paljonkin. SFL:n hyväksymät kasvattajat ovat allekirjoittaneet kasvattajasitoumuksen, jolla pyritään mm. edistämään tervettä frettikantaa.

Pentuja

Ei kasvatustoimintaa tiedossa vuodelle 2016

Poistettu SFL:n kasvattajarekisteristä

Fretti ulkomailta

Jos suunnitelmissa on hankkia fretti ulkomailta tulee huomioida vaaditut paperit ja rokotukset sekä varmistua siitä, että eläin tulee hyvistä olosuhteista eikä esimerkiksi pentutehtaasta. Suomessakin saattaa olla välittäjiä, jotka myyvät maahantuotuja eläimiä ja näiden kanssa kannattaa olla tarkkana, ettei tule ikäviä yllätyksiä. Ajankohtaiseen frettien tuontiin Eu-maista Suomeen voit tutustua Eviran sivuilla: Tuontivaatimukset

Mikäli ostat ulkomaisen fretin välittäjän kautta, tulee huomioda että myyjä/välittäjä täyttää seuraavat vaatimukset: Myytäväksi tai välitettäväksi tuotavat fretit Pahimmassa tapauksessa fretti palautetaan lähtömaahan tai lopetetaan, mikäli paperit ja rokotukset eivät ole kunnossa.